10 Aralık 2013 Salı

Prisoners (2013) BRRİP

Kızı ve kızının arkadaşı şükran yemeği günü ortadan kaybolunca, baba keller  kızların yerini bulmak için sapığın peşine düşer. soruşturmanın başındaki dedektif loki’nin 10 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip bir numaralı şüpheli alex'in  serbest bırakıldığını ve bu işi yapamayacak biri olduğunu söylemesine rağmen, keller serbest bırakılan alex’in suçlu olduğuna inanır, terk edilmiş bir binada kendi işkence yöntemleriyle sorgulayarak gerçeği alexten öğrenmeye çalışır. diğer kızın babası terence howard da bu sorgulamaya dahil olur ancak film boyunca keller’ın yaptıklarının yanlışlığını sorgular ve kendini suçlu hisseder. 

film tipik bir aile babasının çocuğunu kurtarmak için ahlaki değerlerlerden ve insanlıktan ne kadar uzaklaşabileceğini gösteriyor, bunu yaparken de bir belirsizlik yaratarak izleyiciyi merakta bırakmayı başarıyor. filmin izleyiciye  sorduğu soru: kendin psikopatlaşmadan psikopat biriyle ne kadar mücadele edebilirsin? ve eğer alex masum ise keller’ın eylemleri korkunç ama suçlu ise keller bu eylemleri yapmakta haklı mı?




1.50 GB




Torrent olarak indirmek için BURAYI tıklayınız

PRİSONERS türkçe altyazı için BURAYI tıklayınız
IMDB :8.1 (86,531 Oy)




yorumlar
-----------
gerilim dozu oldukca yerinde ama tahmin edilebilir bir sona sahip film. senaryo, kurgu, hatta yonetmenlik bakimindan sallansa da, oyunculuklar cok iyiydi hele hugh jackman'in performansi cok cok iyiydi. yardimci erkege giz kirpabilir. 
bir de emin olmamakla beraber sanirim filmde dort islem isaretlerinin hepsi gorulebiliyor. jake gyllenhaalin elindeki dovmelerde de pek cok burcun sembolu var. ayrica yine bir cin burcu geyigi donmekte filmin basinda. supriz yumurta bulmayi sevenler inceleyebilirler. 
iyi seyirler.
----------------------------------------------------------------
sığ sinema kültürümle ne denli başarılı yada başarısız olduğunun derecesini tayin edecek durumda olmasam dahi, oldukça iyi bir film olduğunu söyleyebilirim. film sizi baştan sona tamamen içine alıyor, oyunculuklar son derece gerçekçi, bittiğinde ise aklınızı kurcalayan bir kaç nokta kalıyor ve üzerinde düşünmeniz icap ediyor. 
----------------------------------------------------------------------
izlediğim de bana angelina jolie'nin rol aldığı changeling'i hatırlatan film. changeling de çok güzel bir filmdi ve açıkçası daha acıklı, sarsıcıydı. sanırım gerçek hikaye olması da filmin etkisini artırıyor.

prisoners oyunculuklarıyla ön plana çıkan bir film bence. gerilim filmin sonuna kadar devam ediyor. son bir senedir çok sıkılgan bir insanım. videoları filmlerin gereksiz yerlerini hep ileri sarıyorum artık. bazen o kadar sıkılıyorum ki canlı yayınları bile ileri alasım geliyo. o derece yani. ama bu filmde bu duyguya hiç kapılmadım
--------------------------------------------------------------------------
izlenesi bir film ama izlenmese de başarılı oyunculuklar dışında pek bir şey kaybedilmez diye düşünüyorum. ben filmi büyük merakla beklemiştim, kadroyu, yönetmeni, hikayeyi görünce. ancak öyle vay anasını dedirtecek bir şey göremedim maalesef. üstelik 153 dakikalık süresi nedeniyle olaydan kopmak çok olası. zodiac’a benzetenler olmuş, prisoners çok daha fazla rahatsız edici sahneye sahip ama tüm durgunluğuna ve yine uzun süresine rağmen zodiac’ı daha çok beğenmiştim ben. 

ama yine de keşke olay akışında bu kadar boşluk olmasaydı da özellikle şimdiye kadarki en çirkin halini gördüğümüz jake gyllenhaal, evlat acısının insana neler yaptırabileceğini en mükemmel şekliyle aktaran hugh jackman ve neredeyse hiç konuşmadan ve sona doğru tek gözüyle derdini anlatabilmiş olan paul dano’nun süper performansları handiyse heba olmasaydı demeden edemiyor insan.
--------------------------------------------------------------------------------
Bu film için senarist, yönetmen ve yapımcılar biraz daha dersine çalışsaydı bence bu film yılın en iyi filmi olurdu. Bu yıl hayal kırıklığı yaşadığım o kadar yapım arasında biraz da olsa bana "oh be güzel bir film izledim" dedirten bir yapım oldu. Gerilimi, heyecanı film boyunca zirvede yaşıyorsunuz.

- son söz olarak bu filmi kısır geçen sinema yapımları arasında bir umut ışığı olarak kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olumsuz yorumlara katilmiyorum, huge Jackman daha nasil oynayabilirdi ki ? Adam resmen kendini kaptirmis oynamis, Bence konu, butunluk, ilerleme ve sonuc gayet superdi.
Ha bunu yaninda film biraz yavas ilerledi bazen kastirdi ona bisey diyemem . Evet dogrudur.

Puanini haketmis bir yapim. Tebrikler.
8



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder