11 Aralık 2013 Çarşamba

Captain Phillips 2013 WEBRip x264

Kaptan Phillips/Captain Phillips, yönetmen Paul Greengrass'ın, Amerikan bandralı yük gemisi Maersk Alabama’nın 2009 yılında Somali’li korsanlar tarafından kaçırılmasını konu alan çok katmanlı bir incelemesi. Film, Greengrass’ın gözünden, olayın çok sayıdaki global etkisini, hem çok heyecanlı bir gerilim olarak, hem de karmaşık bir portre olarak sunuyor
WqysmdB.jpg

1.07 GB

Captain Phillips 2013 torrent olarak indirmek için BURAYI-DOWNLOAD tıklayınız

Captain Phillips 2013 Türkçe altyazı için BURAYI tıklayınız

LQ40uSi.png

wuKuG1u.png

A6QoU1i.png

YORUMLAR
O bölgeden son 4-5 yılda herhalde 9-10 sefer geçmiş bir kaptan olarak yaşadıklarımızı çok iyi nakletmişler filme.
O sulardan her geçişimizde personeldeki tedirginlik korku ve endişenin sebebi işte o gözüken "sıska" herifler.
Aslında bir şey eksik kalmış,filmdeki korsanlarda RPG roketatar yok,gerçekte sıklıkla gemiye yaklaşırken roket atıp kalasnikoflar la gemiyi tarıyorlar.
Bazıları yorumlarda abd propagandası diyorlar ama unutulmasın ki bölgede bizim de savaş gemilerimiz var gelen geçen her gemi acil durumda yardıma çağırabiliyor.Belki bu olaylar bu çağda korsanlık mı kalmış filan diye pek önemsenip medya da takip edilmiyor ama bizim deniz kuvvetlerimiz de bir çok korsan yakaladı.
Filmi amerikalılar yapıp ta rus donanmasını övecek değil zaten...Ne demişler sen de yap senin de olsun... (Çanakkale ile ilgili son dönemde yapılan filmleri gördükten sonra yapmasak sanki daha mı iyi ne!!! ) 
Sonuçta benim gibi bazı denizci arkadaşlar filmi izledikten sonra yorum yazmak istediklerinde bazı ufak nüanslar yakalayacaklardır pek tabiiki (korsan saldırısna karşı geminin etrafının dikenli tellerle çevrilmesi,tüm personelin saldırı anında kaçıp saklanacağı güvenle bölge -dümen dairesi-gibi vs.) ama o kadar kusur kadı kızında da olur bence..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder